service-1

De fysiotherapie heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en is de basis van waaruit tal van specialisaties zijn ontstaan. De slogan “leven is bewegen” is een
credo in de fysiotherapie. Het domein v.d. fysiotherapeut is verder uitgegroeid en
richt zich op behoud van “positieve gezondheid”. De kerncompetenties als expert op
het gebied van houding en beweging zijn de basis van waaruit deze zorg wordt
verleend.

Fysiotherapie is bewezen effectief!

Wat u kunt verwachten:

U kunt dus terecht bij de algemeen fysiotherapeut met klachten rondom het steun- en bewegingsapparaat maar ook bij tal van problemen met het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en de huid.

alignleftConcreet kunnen dit klachten zijn als pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten; stijfheid; zwelling van gewrichten; krachtsvermindering; bewegingsbeperking; problemen met bewegen; evenwichtsstoornissen; ademhalingsproblemen; vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering o.g.v. een andere onderliggende aandoening.

Het doel van de fysiotherapeutische behandeling zal m.n. zijn de gezondheid met betrekking tot het bewegen te bevorderen, zodat u uw eigen regie kan behouden, beter kunt functioneren in uw dagelijks leven en kan blijven participeren in de samenleving en/of leert hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan. Hierbij kan hij gebruik maken van verschillende interventies als fysische applicaties (o.a. ultrageluid, elektrotherapie, shockwave), zwachtelen en tapen, dry needling, massagetechnieken, oefentherapie en advisering en/of begeleiding.

Doe de online fysio-check!

 

Top