Uw eerste bezoek

aan Fysio Perez

Als er geen sprake is van een “chronische indicatie” zoals beschreven in de “lijst van chronische aandoeningen”, kunt u ook zonder verwijzing, dus rechtstreeks, naar de DTF-fysiotherapeut. De procedure zal dan als volgt zijn:

 • Uw personalia zullen worden vastgelegd en in een oriënterend vraaggesprek (intake en screening) zal bepaald worden of u klacht door de fysiotherapeut kan worden behandeld en u in aanmerking komt voor nader onderzoek en behandeling.
 • Als er geen contra-indicaties zijn, zal er nader onderzoek plaatsvinden m.n. met het doel uw klacht in beeld te brengen, uw hulpvraag te bepalen, een behandelplan te maken, (voorlopige) adviezen te geven en/of een eerste (proef)behandeling uitvoeren.
 • Met uw toestemming wordt uw huisarts schriftelijk over uw bezoek geïnformeerd.
 • Heeft u wel een chronische aandoening en/of moet u aan huis behandeld worden en wilt u hiervoor in aanmerking komen voor de vergoeding? Dan heeft u altijd een verwijzing nodig van de huisarts of de specialist.Gezien de regelgeving m.b.t. de vergoeding voor fysiotherapie nogal ingewikkeld is, is het aan te raden, dat u vooraf goed informeert, met name met betrekking tot uw afgesloten verzekeringsdekking.
  Het is ook zinvol vooraf de gratis fysiotherapie check te doen om enigszins een indicatie van de aandoening(en) waar uw mogelijk mee te maken hebt te krijgen en een indruk te krijgen of fysiotherapie geschikt voor u is. U kunt dan ook direct een afspraak maken en de uitslag v.d. test uitprinten en meenemen en/of rechtstreeks naar uw fysiotherapeut laten doorsturen.

  Wat neem u mee voor de eerste afspraak?

 • Uw eventuele verwijzing van de huisarts of specialist
 • Pasje van de zorgverzekeraar
 • Geldig identiteitsbewijs
 • Optioneel: de uitslag van onderstaande gratis fysiotherapie check

 

Doe de online check

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.
In samenwerking met Hierhebikpijn.nl

Top